acupunctuur logo

Acupunctuur- en Homeopathiepraktijk Friesland

Judy Hoomans, gediplomeerd homeopate en acupuncturiste (geregistreerd bij NWP, RBNG, SRBAG)
Domela Nieuwenhuisweg 105
9245 VD Nij Beets (Fr)
tel. 0512- 462 077
info@acupunctuurfriesland.nl 

Welkom\inleiding acupunctuur
Inleiding

Acupunctuur is ťťn van de meest gebruikte complementaire ('alternatieve') geneeswijzen in Nederland. Samen met homeopathie maakt acupunctuur in Nederland de helft van de toegepaste complementaire geneeskunde uit.

De meeste mensen weten wel, dat bij acupunctuur gebruik wordt gemaakt van naalden. Deze naaldengeneeskunst maakt onderdeel uit van een groter geneeskundig en filosofisch systeem uit Oosterse landen zoals China. In China groeide dit systeem uit tot de Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCM). Daarbinnen wordt van oudsher niet alleen gewerkt met acupunctuur, maar ook met massage, voedingsadvies, bewegingsleer, ademhalingstechnieken en kruiden.

Doel van behandeling met acupunctuur -en andere onderdelen van de Traditioneel Chinese Geneeskunde- is, het evenwicht in een patiŽnt te herstellen en de levensenergie (Qi) van die persoon vrij te laten stromen. Bij behandeling met acupunctuur wordt gebruik gemaakt van filosofie waarin het draait om evenwicht tussen energieŽn die elkaars tegengestelde zijn.